Please wait...

De storm moet nog komen…

Nu de zomer ten einde loopt zal duidelijk worden of er een 2de Corona golf komt. Wat we al wel weten is dat de economie er door de ‘Intelligente Lockdown’ stevig onder geleden heeft. Een daling van 5,1% is recent door het CBS voorspeld.

De verschillen tussen sectoren zijn echter groot; volgens het CBS is in het 2de kwartaal de daling ten opzichte van vorig jaar in de zakelijke dienstverlening 18,5%, in de reclame sector 30% en in de reisbranche zelfs met 89%. Post- en Pakketvervoer groeit daarentegen met 7% volgens de ING.

Ondanks dat we beginnen te wennen aan de nieuwe werkelijkheid zal het economische herstel tijd kosten. Tijd die voor vele ondernemingen schaars zal blijven te zijn. Kredietverzekeraar Atradius geeft aan te verwachten dat het aantal faillissementen in het 2de half jaar 34% hoger zal liggen dan in 2019.

Voor vele ondernemingen zal liquide blijven dus een (te) grote opgave zijn in 2020. In mijn volgende blog meer hierover.

Is jouw onderneming , zoals zoveel andere ondernemingen, geraakt door de crisis? En is voldoende financiële middelen een zorg voor de komende periode? Ga dan naar onze website www.cntrlf.nl of neem direct contact met ons op info@cntrlf.nl voor meer informatie.