Please wait...

Maak jij eigenlijk wel optimaal gebruik van de mogelijkheden?

Training en ontwikkeling staat in de Top 5 van gewenste secundaire arbeidsvoorwaarden van werknemers, maar maak jij eigenlijk wel optimaal gebruik van de mogelijkheden?

Uit onderzoek naar de arbeidsvoorwaarden blijkt dat in de Top 5 van gewenste secundaire arbeidsvoorwaarden van medewerkers o.a. flexibele werktijden en meer vakantiedagen staan. Op nummer 5 staat ‘Training en ontwikkeling’, dit is dus een hele belangrijke arbeidsvoorwaarde voor je werknemers.

Wist je dat veel bedrijven een jaarlijks budget voor opleidingen beschikbaar hebben, zodat hun medewerkers zich verder kunnen ontwikkelen? Ervaring leert echter dat actieve communicatie over de mogelijkheden tussen de HR-afdeling of leidinggevende en de werknemer maar mondjesmaat plaatsvindt.

Hierdoor wordt er jaarlijks zo’n 40% van het beschikbaar gestelde opleidingsbudget helemaal niet gebruikt en komt uiteindelijk zelfs te vervallen. Jammer toch als je bedenkt dat werknemers niet alleen op basis van een uitdagende functie en het geboden salaris voor een werkgever kiezen, maar ook op basis van de geboden secondaire arbeidsvoorwaarden.

Wat kun je doen?

In het online personeelshandboek van jouw bedrijf of in jouw arbeidsvoorwaarden kun je al meer informatie vinden over de mogelijkheden en voorwaarden waaronder je (relevante) opleidingen of trainingen kunt doen. Uiteraard kun je ook een gesprek hierover aanvragen met jouw HR consultant of jouw leidinggevende.

Een bedrijf zal graag budget vrij maken om jouw talent verder te ontwikkelen of om jou binnen het bedrijf door te laten groeien naar een andere functie.
Het nieuwe jaar is net gestart, dus start alvast met het maken van jouw plannen voor 2019.

Wist je ook dat?

CNTRL F regelmatig trainingen op het gebied van Finance en Lean Management organiseert.

Met onze eendaagse training ‘Finance for-non-financials’ richting wij ons op managers en medewerkers die geen gedegen financiële achtergrond hebben, maar in hun dagelijkse werkzaamheden wel dienen mee te praten en beslissen over financiële onderwerpen. Onderwerpen zoals; Hoe stel ik een gedegen business plan op? Is een nieuwe of bestaande klant eigenlijk wel kredietwaardig? Hoe om te gaan met het stellen en bewaken van budgetten? worden deze dag op een interactieve manier behandeld. Geïnteresseerd? Via onze website kun je je direct inschrijven op één van de geplande trainingsdata.

Het is ook mogelijk om trainingen van CNTRL F Incompany te organiseren.

Leave comments

Your email is safe with us.