Please wait...

Finance, een hot topic?

In veel beroepen heb je direct of indirect met financiële onderwerpen te maken. Je wordt regelmatig gevraagd aan te schuiven en mee te praten in vergaderingen. De Finance manager roept allerlei termen zoals EBITDA, solvabiliteit en cash-flow. Termen die je wel eens gehoord hebt, maar het ontbreekt je aan inhoudelijke kennis en achtergrond. Wat kun je doen om je kennis te vergroten?

Apps

Een kijkje in de App store leert dat de focus enerzijds op Personal Finance, zoals hoe beheer ik mijn huishoudbudget, ligt. Anderzijds op bankieren en handelen in aandelen, crypto- en vreemde valuta’s. Een goede app om jezelf te trainen op het gebied van Finance hebben wij niet kunnen vinden.

Boeken

Er zijn verschillende boeken te vinden om jezelf snel vertrouwd te maken met de basisbeginselen en begrippen van Finance. Voor minder dan 20 euro kun je bijvoorbeeld het (Engelstalige) boek ‘Management Accounting & Cost Control for Dummies’ bestellen. Bij Bol.com op werkdagen voor 14 uur besteld, ’s avonds al in huis. Dus hiermee kun je snel van start.

Opleidingen

Op het gebied van opleidingen en trainingen zijn de keuzes talrijk. Je keuze zal uiteraard van verschillende factoren afhangen o.a. hoeveel tijd en geld je kunt en wilt besteden. Wil je klassikaal of vanuit huis studeren. Wat is je doel precies? Wil je alleen je basiskennis vergroten of wil je uitgroeien tot een expert op het gebied van Finance.
In de praktijk komen wij het zeer regelmatig tegen dat managers, medewerkers en ZZP-ers in zeer diverse rollen zoals inkoopmanager, sales manager, accountmanager, OR lid, operations manager zich niet comfortabel voelen om mee te praten over bijvoorbeeld de jaarcijfers, budgetten, risico’s omtrent het accepteren van nieuwe klanten, hoe om te gaan met niet of te laat betalende klanten.
Ook horen we regelmatig dat Finance niet zo’n ‘sexy’ onderwerp is, maar een gebrek aan kennis en inzicht kan daarentegen grote impact hebben voor een bedrijf.

En nu?

Naar aanleiding van bovenstaande heeft CNTRL F een eigen eendaagse ‘Finance for-non financials’ training ontwikkeld, waarmee we in kleine groepen (6-8 personen) en aan de hand van praktijkvoorbeelden vanaf de basis bouwen aan uw kennis. Wij hebben ervaren dat op een interactieve manier, maar toch klassikaal trainen tot snelle resultaten leidt.
De eendaagse ‘Finance for non-financials’ training wordt zowel op individuele inschrijving als in-house bij bedrijven (Nederlands of Engelstalig) gegeven.
Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Het is ook mogelijk om via onze website direct in te schijven voor deze training.

Leave comments

Your email is safe with us.